Alkuperäinen tunnuskuva vuodelta 1938.

vuodesta 1938

Koti-Kalustamo on perustettu 15. maaliskuuta 1938 Tampereen keskustaan Näsilinnankatu 22:een. Perustajana oli Pekka Luoto, puusepäksi kouluttautunut nuori mies. Tuolloin liikkeen toimenkuvaan kuului huonekalujen myynnin lisäksi verstastoiminta.

Vuodesta 1968 on keskitytty pelkästään huonekalujen myyntiin. 1970-luvulla tehtiin ensimmäinen sukupolven vaihdos ja toinen vuonna 2009.
Yritys on pysynyt Luodon perheen omistuksessa koko historiansa ajan.

1980-luvun lopulla rakennettiin uudet toimitilat Tampereen Lielahteen, ja vuonna 1996 keskustamyymälästä siirryttiin kokonaisuudessaan Lielahden kalustehalliin. Myymälä- ja varastotilaa on yhteensä n. 2500 m². Lokakuussa 2018 avattiin Tampereen keskustaan Kauppakadulle pieni liike, jossa on huonekalujen ohella kodin piensisustustuotteita.

Koti-Kalustamo on aina keskittynyt laadukkaisiin koti- ja ulkomaisiin merkkituotteisiin sekä hyvään palveluun. On mukavaa myydä kalusteita joiden takana ovat niitä valmistavat ihmiset ja filosofia siitä, että jotkin asiat kestävät vaikka maailma muuttuu. Huonekalut koskettavat kaikkien ihmisten elämää ja sillä on merkitystä, minkälaisilla esineillä itsensä ympäröi. Laadukas kaluste kestää useita sukupolvia.

Koti-Kalustamo toimittaa kalusteet aina kokonaisina – ei lauta- ja ruuvikasoina.