tuoteinfo.jpg

KLIKKAA ALLA OLEVIA LINKKEJÄ
KANGASTOIMITTAJIEN SIVUILLE: 

VERHOILUKANKAAT

Huonekalukankaan valinta voi olla haastavaa. Onneksi kangasvalikoima on niin laaja, että kaikille löytyy varmasti mieluisa vaihtoehto. Kalusteen sijoituspaikka sekä käyttötarkoitus ja tietenkin verhoilun kohde itsessään vaikuttavat kankaan valintaan. Ominaisuuksien kirjo on valtava alkaen silkinsileästä voimakkaisiin struktuuripintoihin.
Useimmat kalustevalmistajat ovat valinneet omat kangassuosikkinsa valikoimiinsa helpottamaan valintaa, eli ns. vakiokankaat. Vakiokankaiden lisäksi on kuitenkin käytössä koko kangastoimittajiemme repertuaari.

Useissa kankaissa on merkintöjä mm. kulutuksen kestävyydestä, valonkestosta sekä kankaan hoito- ja pesuohjeet. Vaikka pukisit kalusteesi kovilla kesto-ominaisuuksilla varustetulla kankaalla, täytyy tuotetta hoitaa jotta se pysyy pitkäikäisenä. Useimmiten hellävarainen imurointi suulakkeella sekä tahranpoisto tuoreeltaan ovat hyvät yleisohjeet. Saatavilla on myös erityisesti verhoilukankaiden suojaamiseen ja puhdistukseen tarkoitettuja tuotteita.
Jos kotona on lapsia tai lemmikkieläimiä, tai halutaan muuten vain vesipestävä kangas, on tärkeää huomioida, että verhoiltavassa kalusteessa on irrotettavat päälliset. 

Verhoilukankaita voi tilata myös metritavarana vaikkapa omia askarteluja tai vanhan kalusteen uudelleenverhoilemista varten.

Kuviollisissa kankaissa on huomioitava kuviokohdistus ja kuvioinnin suunta. Kuviollinen kangas korostaa huonekalun muotoilua ja antaa säväyksen yksiväriseen kotiin.

Kangastoimittajiemme sivustoilta (linkit vasemmalla) saat yksityiskohtaisempaa tietoa kankaiden huollosta.

Verhoilukangasnäytteitä annamme mieluusti lainaan, sillä myymälämme valaistus ja ympäristö ovat usein erilaiset kuin kotioloissa.

Tervetuloa hypistelemään kankaita myymäläämme!

Nahka ja lampaankarva

Moni kaluste on saatavana nahkaverhoiltuna. Lähes aina nahkaverhoilu tehdään kiinteänä, jotta ilme on napakka ja siisti. Nahkalaadut, joita huonekaluihin suositellaan, ovat läpivärjättyjä ja joskus pinnaltaan viimeistelty vastustuskykyiseksi. Kaikkia nahkamateriaaleja täytyy huoltaa, sillä luonnonmateriaalina se reagoi mm. ilmankosteuteen ja mekaaniseen rasitukseen. Nahkan luonnollisen rasvaisuuden ylläpitoon tarvitaan hoitoainetta.

Nupukkinahka on hiottua nahkaa, jossa on nukkainen pinta. Nupukin hoitamiseen on aivan omat tuotteensa, eikä sitä saa hoitaa perus nahkanhoitotuotteilla. Materiaali on tavanomaista nahkaa arempi kosteudelle ja tahriintumiselle ja vaatii säännöllistä huolenpitoa.